Vakantieprogramma

Vakantieprogramma

De kerstvakantie is ten einde en school is weer begonnen. We mogen terugkijken op een zeer geslaagd vakantieprogramma met voor elke groep creatieve, sportieve, leerzame en ontspannende activiteiten.

Op het programma stonden bijvoorbeeld trefbal, skeeleren, een lollywafel maken, schilderen met tape, hiphop, oreo-cupcakes bakken en samen film kijken. “Van knutselen op de groep tot spectaculaire activiteiten, we doen vanalles.”

Een van de leukste dingen vonden de jongeren het drone parcours. In de gymzaal mochten ze eerst een kwartiertje oefenen, maar daarna ging het echt beginnen: met de drone een parcours afleggen langs obstakels.

Een vakantieprogramma is niet alleen leuk, maar ook van belang voor de jongeren. Het aanbrengen van structuur en stabiliteit is een belangrijk onderdeel van de behandelingen op Schakenbosch. Het vakanatieprogramma geeft jongeren dus in de eerste plaats rust en houvast. “Een dagbesteding zorgt ervoor dat jongeren zich niet gaan vervelen. Bovendien blijven ze zo leren, doordat ze kennismaken met nieuwe dingen.”