Hartenhuis Award voor inspirerende collega

Hartenhuis Award voor inspirerende collega

Robin Taverne, jeugdzorgwerker bij Schakenbosch, is vrijdag 4 februari in het zonnetje gezet. Ze heeft de Hartenhuis Award gekregen van Stichting Het Vergeten Kind. Dit jaar staat de aanmoedigingsprijs in het teken van hulpverleners die het positieve verschil hebben gemaakt voor kinderen met complexe problemen die in de gesloten jeugdzorg hebben gezeten. Door de wijze waarop zij hen hebben geholpen, zijn zij een inspirerend voorbeeld.

Robin was genomineerd door Carlijn, een jongere ze heeft mogen begeleiden, omdat ze voor haar het verschil had gemaakt. Carlijn noemt Robin een hulpverlener waar ze veel aan heeft gehad. Robin nam haar bijvoorbeeld mee naar de kinderboerderij of om ergens samen koffie te gaan drinken. “Deze dingen lijken misschien heel klein, maar waren voor mij grote lichtpuntjes tijdens mijn opname.” Hoewel de medewerkers in gesloten jeugdzorg weinig wisten over anorexia, probeerde Robin haar te begrijpen, staat in het juryrapport. “Ze ging mee naar het ziekenhuis en hield daar Carlijns hand vast. Zij was een van de weinige hulpverleners die altijd voor Carlijn was en verdient daarom erkenning voor het werken met haar hart.”

Schakenbosch is erg trots op Robin en terecht dat ze in het zonnetje wordt gezet. Maar daarnaast zijn we ook trots op al onze andere medewerkers met een groot hart, die dag in dag uit voor deze kwetsbare jongeren het verschil proberen te maken.