Watertappunt

Op woensdag 28 oktober jl. is een watertappunt geplaatst op het terrein, gefinancierd uit een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Kijk nou, er komt water uit.”

Het Schakenbosch College werkt aan de doelstellingen voor het verkrijgen van het vignet ‘gezonde school’. Dit proces is vorig jaar opgestart door de Teamplayers. De Teamplayers van dit schooljaar zetten het voort. Een eerste resultaat is dus gisteren bereikt: een watertappunt.

Zo helpen de Teamplayers mee een duurzame, gezonde en verantwoorde boodschap te verspreiden. Zij proberen medewerkers en jongeren bewust te maken van al het goede van water drinken. Water is heel gezond en past in de gezonde leefstijl die Schakenbosch nastreeft.

Wanneer jongeren aan het sporten zijn in de voetbalkooi of trampoline of wanneer ze net terug komen op de fiets, kunnen ze snel wat water drinken. Vaak zien we medewerkers lopen met flesjes water. Hier kunnen de flesjes worden gevuld. Maar de openbare watertappunten zijn ook gewoon heel leuk. Een jongere zei: “Kijk nou, er komt water uit.”