Trots op start GZ-opleiding bij Schakenbosch

Per 1 februari start Schakenbosch met een opleidingsplek voor de GZ-opleiding. De GZ opleiding duurt 2 jaar. ‘Echt en mijlpaal om straks deze gerenommeerde opleidingsplek in huis te krijgen. De connectie tussen praktijk en actuele wetenschappelijke kennis is heel waardevol,’ vertelt Vera Bruggeling, behandelcoördinator en praktijkopleider bij Schakenbosch.’
 
Het cursorisch onderwijs wordt door de RINO groep verzorgd. De opleidingsplek is in samenwerking met Youz tot stand gebracht. Om kennis en ervaring op te bouwen met een brede groep cliënten, vindt er uitwisseling plaats met de andere organisatie. Zo start Chantal van Elswijk, behandelcoördinator van Schakenbosch, haar opleiding tot GZ-psycholoog bij Youz. Yvanka Weerens, orthopedagoog van Youz, komt werken bij Schakenbosch.
 
Het is een mooie kans voor de twee PIOG’s (psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog). Met de uitgebreide werkbegeleiding, supervisie en extra kennis vanuit het cursorisch onderwijs, zullen ze nog beter toegerust zijn. ‘Het is echt een pittige baan,’ zegt Vera Bruggeling over de functie van behandelcoördinator, ‘maar daarnaast brengt zo’n opleiding nieuwe input, nieuwe energie met zich mee en dat is goed voor heel onze organisatie.’
 
De GZ-opleidingsplek is de nieuwste maar zeker niet de eerste vorm van opleiding binnen Schakenbosch. De organisatie stimuleert medewerkers tot scholing, heeft zelf een groot scholingsaanbod en begeleidt stagiairs en afstudeerders. Schakenbosch vindt kennisontwikkeling belangrijk.
 
De jongeren waar Schakenbosch mee werkt, hebben een complexe problematiek en ingewikkelde hulpvragen. Daarbij hebben zij veelal een ernstige belaste voorgeschiedenis of trauma. Dat is exact de reden waarom de organisatie veel tijd en energie investeert in de ontwikkeling van medewerkers, zodat zij goed toegerust zijn om deze jongeren te helpen.