Speciale ouderavond op school

Het Schakenbosch College organiseert op 10 april een speciale ouderavond voor ouders én pedagogisch medewerkers van Schakenbosch. Na het succes van vorig jaar komt toneelgroep Playback weer langs om aan de hand van een toneelstuk een belangrijk thema te behandelen. De voorstelling heet ‘Like Me’ en gaat over pesten en de rol van social media. Een actueel onderwerp waar vrijwel iedere ouder van een puber mee worstelt.

Pesten of gepest worden?
Aan de hand van het toneelstuk begeleidt PlayBack ouders in het voeren van open gesprekken met hun kind. De toneelgroep leert ouders hoe ze hun puber weerbaarder en sociaal vaardiger kunnen maken, zowel op internet als face to face. Centrale vragen zijn: Hoe kun je als ouder met je kind praten over pesten? Welke rol spelen social media daarbij? En hoe kun je helpen?

Terugspeeltheater
PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden met inbreng van het publiek. Tijdens de voorstelling geven ouders elkaar tips voor een goed gesprek met hun kind. Zij krijgen zo inzicht in de belevingswereld van hun puber en maken kennis met de strijd van jongeren om erbij te horen.

In 2017 ging het toneelstuk over de omgang met geld. Op de ouderavond eerder dit schooljaar voerden school en ouders 10-minutengesprekken.

Meer weten over de voorstelling? Bekijk dan deze onderstaande trailer of ga naar http://www.tgplayback.nl/.