Muzikaal talent

Donderdagmiddag 12.30 uur in een voor de gelegenheid goed gevulde personeelsruimte neemt een meisje plaats achter een keyboard. Ze vindt het spannend, maar ze doet het wel. Met trillende handen begint ze en ze speelt fantastisch. 

Een andere keer op dinsdagmiddag, wederom in een volle personeelsruimte, komt een meisje naar voren en vertelt heel nonchalant dat ze een aantal liedjes geschreven heeft. Ze zal er eerst twee gaan zingen en als wij haar daarna nog niet zat zijn, heeft ze nog een of twee liedjes. Ze staat er heel stoer en sterk, maar haar zelf geschreven teksten zijn vol emotie, kwetsbaarheid en ook hoop. Prachtig.

Beide meisjes zijn heel anders, met andere problemen in hun leven. Ze hebben het moeilijk gehad, en dat hebben ze nog steeds. Muziektherapeut Shady Beek vertelt dat toevallig voor allebei het doel was om hen in hun kracht te zetten met muziektherapie. Hij ziet de optredens dan ook als een verlengstuk van de therapie. Voor beiden was het een goede ervaring om zich te durven laten zien en de vele positieve reacties van de zaal terug te krijgen. Een bevestiging voor hen dat mensen het niet zomaar zeggen, maar dat ze echt geweldig muziek kunnen maken.