Maatregelen coronavirus

Het coronavirus treft iedereen, ook Schakenbosch. Vanmorgen zijn directie, management, middenkader en medische dienst bijeen gekomen om de gevolgen in kaart te brengen van de nieuwste richtlijnen en verordeningen vanuit de overheid. Momenteel wordt er hard gewerkt om de nieuwe maatregelen en afspraken bij Schakenbosch vorm te geven.   

“Het is een spannende en onzekere tijd. Gesloten jeugdzorg is een sector die door de overheid is aangemerkt als ‘’essentieel’’. En dat is precies wat het is. Het werk voor onze kwetsbare doelgroep is belangrijk en de inzet van onze medewerkers daarbij is onmisbaar. Wij zien dat er goed en met gezond verstand wordt gehandeld door onze medewerkers en daar hebben wij alle waardering voor,” aldus directeur Kees in ’t Veld.

Schakenbosch doet het uiterste om ervoor te zorgen dat jongeren en medewerkers gezond blijven. Daarnaast blijven wij ons dag en nacht inzetten om de beste zorg te bieden aan de jongeren.  

Maar wat zijn dan bijvoorbeeld de gevolgen? In lijn met de adviezen van de RIVM is er veel aandacht voor hygiëne en proberen we een onderlinge afstand te houden. Verder wordt per activiteit bekeken wat wel kan en wat niet. Het Schakenbosch College blijft open, maar zal lessen en activiteiten anders organiseren. Aan de uitwerking van de verscherpte maatregelen wordt bij Schakenbosch momenteel hard gewerkt.