Feestelijk fusie-ontbijt op Schakenbosch

Het was feest op Schakenbosch! Op donderdag 11 januari vierden wij namelijk de fusie tussen Schakenbosch en Stichting JJC. Wij deden dit tijdens een heerlijk ‘fusie-ontbijt’. Het ontbijt eindigde met blije gezichten en volle buiken. De organisaties gaan verder onder de naam Schakenbosch B.V.

Rond 8:30 uur begon de dag met een optreden van onze brassband, gevolgd door mooie woorden van Jozien Snijders, de voorzitter van de Raad van Bestuur. Twee meiden van Schakenbosch hesen de nieuwe vlag, waarna het ontbijt begon.

Op het menu stonden onder andere pannenkoeken, wafels en verse smoothies. De jongeren ontbeten met hun begeleiders en enkele docenten op hun groepen, de rest van de medewerkers at gezamenlijk in de kantine. Drie illusionisten maakten de dag extra speciaal door ons te verbazen met hun trucs. De jongeren kregen per groep een sjoelbak, die viel direct in de smaak. De werknemers kregen een schaakbord, dat past bij onze nieuwe slogan: Samen aan zet.

Voordelen fusie

Het belangrijkste doel van de fusie is het neerzetten van een sterker zorgaanbod voor jongeren. We verbinden de expertise vanuit de JeugdzorgPlus aan de expertise vanuit de geestelijke gezondheidzorg. Jongeren kunnen hierdoor op één locatie betere zorg krijgen die past bij hun situatie. Een extra voordeel hiervan is dat gemeenten bij één voordeur een divers aanbod van zorg kunnen inkopen.