Een nieuwe werkelijkheid

De persconferentie van 24 juni jl. laat positieve ontwikkelingen zien om het coronavirus landelijk te bestrijden. Mooie ontwikkelingen die we in Nederland met elkaar hebben weten te bereiken. Maar, het virus is niet weg. We moeten allemaal alert blijven en ons houden aan de richtlijnen om te zorgen dat het virus ook zoveel mogelijk weg blijft.

Daarom treft Schakenbosch maatregelen. Maatregelen die niet eenvoudig zijn. Voorop staat dat wij er zijn voor de jongeren, wij blijven voor hen zorgen, hen ondersteunen en begeleiden. Wat  zij nodig hebben, blijven wij bieden.

De groepen met jongeren en medewerkers hebben de afgelopen periode naast elkaar geleefd als separate grote gezinnen, die op hun eigen woongroep met elkaar hebben doorgebracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat de contacten met andere jongeren van andere groepen beperkt waren en dit is effectief geweest. Deze maatregel zetten we in ieder geval voort in de zomerperiode.

Wij vinden het belangrijk dat er contact is tussen een jongere en het gezin. Die relaties zijn belangrijk. Ouders en familie kunnen op bezoek komen, maar dit moet goed worden afgestemd en georganiseerd door de groepsleiding. Om dit veilig te kunnen doen, zorgen wij ervoor dat bezoekers niet gelijktijdig zullen komen.

Op het terrein van Schakenbosch zijn de noodzakelijke maatregelen zichtbaar aanwezig. Er zijn looproutes aangebracht zodat er voldoende afstand kan worden gehouden. Bij onze entrees hebben we middelen geplaatst voor handhygiëne. Onze ondersteunende medewerkers werken op dit moment waar mogelijke vanuit huis. Zo kunnen we ervoor zorgen dat er mogelijkheden zijn voor de jongeren en de medewerkers op de groepen om bezoek te ontvangen, maar vooral ook om dit gecontroleerd te laten plaatsvinden. Het is soms nog even puzzelen en wennen, maar het we zijn met elkaar op weg naar een nieuwe werkelijkheid.