Alle jongeren les op hun eigen niveau

In lijn met het protocol speciaal onderwijs van de rijksoverheid is het Schakenbosch College volledig open gegaan na de zomervakantie. Maar net zoals in de rest van het land, gelden er natuurlijk wel corona-maatregelen. 

Dit betekent dat alle jongeren sinds de zomer weer les krijgen op hun eigen niveau, van praktijkgericht onderwijs tot en met havo. En dat is goed nieuws! 

‘Onze jongeren hebben fysieke aanwezigheid van een docent nodig. We verzorgden voor de zomervakantie onderwijs in een aangepast programma. Het is fijn dat er nu weer les kan worden gegeven op de gewone manier op het eigen niveau van de jongere,’ aldus een docent.

Na schooltijd gaat iedereen weer naar zijn eigen groep. Op de groepen handhaven we met elkaar nog steeds de cohorten, net als families thuis. We ontvangen zeer beperkt bezoek van buiten, en we houden ons aan alle basisregels en looproutes die zijn uitgezet op het terrein.

Overigens staan onderwijs en ontwikkeling eigenlijk nooit stil bij Schakenbosch. Er is 48 weken per jaar een geïntegreerd en doorlopend dagprogramma waarin onderwijs, behandeling en vrije tijd op elkaar aansluiten. 

Het zomerprogramma was gevuld met creatieve, sportieve, leerzame, ontspannende en uitdagende activiteiten. De jongeren maakten kennis met nieuwe activiteiten, maar leerden ook meer over zichzelf, de eigen grenzen en talenten. Op het programma stond bijvoorbeeld een reptielenworkshop, touwtrekken, sumoworstelen, houtenplanken branden, textiel verven, lasergamen, bakken en sporten. De afwisseling maakte het extra leerzaam en leuk.