JONG doet mee!

JONG doet mee!

Op donderdag 12 mei zijn twee jongeren met twee begeleiders en een stagiair naar de bijeenkomst van JONG doet Mee! geweest. JONG doet mee! is hét platform van jongerenraden en jongeren die ervaring hebben in de jeugdhulp uit Haaglanden. Jongeren denken mee en praten mee om jeugdhulp in Haaglanden te verbeteren.

Tijdens de bijeenkomst heeft de afvaardiging van Schakenbosch verteld over de veranderingen die Schakenbosch ondergaat met de transformatie. Er is gesproken over het verkleinen van de woongroepen en de ambitie tot versterking van de ambulante zorg, zodat de kans op gesloten plaatsing minder groot is. Ook is er verteld over de samenwerking met de kleinschalige voorziening aan de Nieuwe Parklaan.
 
Tijdens de avond kwam er nog een jongere van Schakenbosch aan het woord die vertelde over wat hij graag veranderd zou willen zien. Als voorbeeld vertelde hij dat hij wilde dat de groepsleiders minder in hun kantoor zaten achter de computer.

Verder was er een workshop over samen beslissingen nemen. De aanwezige jongeren gaven tijdens die workshop aan dat ze het gevoel hebben dat er niet naar hen wordt geluisterd. Ook dat er veel dingen geregeld worden  zonder dat ze ervan weten. Dat vinden ze dan lastig. De jongeren worden graag bij beslissingen betrokken, maar ze begrijpen ook dat dat niet altijd kan.