A. Naam organisatie zoals in het contract staat vermeld

Schakenbosch

B. Beschrijving van de desbetreffende opdracht

Wij hebben plek voor jongeren met een machtiging gesloten jeugdzorg. Aan de hand van jouw eigen perspectiefplan krijg je zorg die bij jou past. Ons doel is jouw terugkeer naar huis of naar een opener opvang met een lichtere vorm van zorg. Bekijk op onze site hoe we werken.

Onze opdracht heet officieel ‘Arrangementen Opname (Bed en Behandeling) Perceel B2’.

C. Omschrijving organisatie

Schakenbosch is er voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Jongeren die bij ons komen hebben psychiatrische klachten of een lichte verstandelijke beperking. Je werkt hier in een veilige omgeving aan jouw toekomst. Je leert ook om te gaan met problemen. En met je vrienden, ouders of voogden. Ons doel is dat jij weer in de maatschappij kunt wonen en leven.

D. Wat kun je van ons verwachten?

Jeugdhulpmedewerkers en therapeuten staan dag en nacht voor je klaar. Op Schakenbosch wordt dus goed voor je gezorgd. Maar je moet uiteindelijk zelf en met je ouders werken aan de toekomst. Schakenbosch is geen hotel. Schakenbosch is wél een plek waar je leert met anderen om te gaan. Waar je zelfverzekerder en sterker wordt, zodat je je snel weer beter voelt. We begeleiden je om zo zelfstandig mogelijk te worden en weer deel te nemen aan de maatschappij.

D. Met wie werken we samen?

Al onze samenwerkingen staat iets lager opgenoemd. Scroll naar beneden tot vraag I. Onderaannemers.

E. Actuele wachttijden

Wij hebben op dit moment geen wachttijd. Mocht het ineens drukker worden, dan bepaalt de plaatsingscommissie Zuidwest wie als eerste recht heeft op een behandelplek. Dit zal de jongere zijn die onze hulp op dat moment het hardst nodig heeft. Deze pagina zullen we dan zo snel mogelijk updaten.

F. Contactgegevens

Schakenbosch

Bouwlustweg 2 – 2263 SZ – Leidschendam

T : 070 – 357 10 00 – E : info@schakenbosch.nl

G. Bijzonderheden

Schakenbosch onderwijs, behandeling en verblijf op 1 terrein. Dit terrein ligt centraal in de Randstad. Het is een mooie locatie in een groene omgeving.

We hebben een breed aanbod voor jongeren met ernstige gedragsproblemen en lichte verstandelijke beperking of psychiatrische problemen. Je hebt de mogelijkheid om op vrijwillige basis (open behandelgroepen) bij Schakenbosch behandeling te krijgen.

Schakenbosch biedt ambulante hulp voor en na een opname, om je verblijfsduur zo kort mogelijk te maken.

We hebben een goed functionerende jongerenraad. Deze raad komt iedere maand bij elkaar. Jongeren praten en denken mee over zaken bij Schakenbosch, zoals vrijetijdsbesteding, beleid van de organisatie op hoofdlijnen, en zaken die op de groepen spelen. Ook aansluiting bij JONG doet mee! Onze jongeren hebben een vertegenwoordiging bij de gemeenten in Haaglanden. Schakenbosch biedt een leuk zomerprogramma ter vervanging van de schoolvakantie.

H. Website – homepage

www.schakenbosch.nl

I. Onderaannemers

Hieronder de lijst met organisaties waarmee wij samenwerken. Je kunt doorklikken op elke naam.

De Hoenderloo Groep (onderdeel van Pluryn)

De Koppeling (onderdeel van Spirit!)

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Intermetzo (onderdeel van Pluryn)

Juzt

Ottho Gerhard Heldringstichting

Parnassia Groep B.V.

SJSJ-Almata

SJS-Icarus

Stichting behandelcentrum Woodbrookers

Stichting FlexusJeugdplein

Stichting Ipse de Bruggen

Stichting Jeugdformaat

Stichting Stek Jeugdzorg

Stichting Trivium Lindenhof

Transferium Jeugdzorg (onderdeel van Parlan)

Wilster (onderdeel van Het Poortje)