Hoe je behandeling eruitziet

We begeleiden je om zo zelfstandig mogelijk te worden en weer deel te nemen aan de maatschappij. We werken nauw samen met je ouders of andere belangrijke personen uit je omgeving. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je tijdens je verblijf bij ons steun hebt.

Op de groep, op school en in je vrije tijd werk je aan je toekomst. In de dagelijkse omgang met andere jongeren en de pedagogische medewerkers versterk je je kwaliteiten en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Als je bijvoorbeeld op kamers wilt gaan wonen, bereiden we je hierop voor.

Daarnaast volg je trainingen of therapie. Het kan namelijk zo zijn dat er dingen dwars zitten. Of dat je snel boos of verdrietig wordt, maar niet zo goed weet hoe dat komt. De mensen om je heen hebben vaak wel in de gaten dat er iets met je is. Ze willen je helpen. Maar misschien heb je geen zin om erover te praten of vind je dat moeilijk. Dan kan therapie helpen.

Therapie is een soort oefenplek waar je dingen doet waardoor je je weer beter, sterker en vrolijker kan voelen. Bij Schakenbosch bieden we je verschillende vormen van therapie. Sommige jongeren vinden het prettiger te praten. Anderen vinden het prettiger om dingen te doen. Therapie op Schakenbosch kan je individueel volgen of in een groep. Samen bekijken we wat voor jou het prettigst en het beste is.