Tijdelijk wonen (Ouderen)

Tijdens de eerste weken van de behandeling verblijft uw kind binnen het behandelcentrum. We spreken dan van een gesloten behandeling. Dit betekent dat de deuren van het gebouw op slot gaan. Daarna wordt geoefend met het functioneren buiten het behandelcentrum.

Op Schakenbosch kan uw kind in een veilige omgeving aan zichzelf en zijn toekomst werken. We helpen uw kind zo zelfstandig mogelijk te worden en zijn plek in de maatschappij te vinden.

Op de groep leeft uw kind samen met zeven andere jongens en meisjes. Uw kind krijgt hier een eigen kamer met toilet.

Een team pedagogisch medewerkers staat 24 uur per dag klaar voor uw kind en helpt bij zijn/haar ontwikkeling. Hoe lang uw kind blijft, hangt helemaal af van hoe het gaat. Maar hij/zij verblijft in ieder geval zo kort mogelijk op Schakenbosch.

Op het Schakenbosch College, de school op het terrein, helpen we uw zoon of dochter een geschikte opleiding of werk te kiezen. Deze school van Horizon Jeugdzorg & Onderwijs biedt de richtingen groen, horeca, hout/metaal, verzorging en repro aan. Er wordt hier hele dagen onderwijs gegeven, waarbij praktijk en theorie worden afgewisseld. Ook sport en sociale vaardigheden zijn vaste onderdelen. Zo wordt uw kind voorbereid op het behalen van een diploma of certificaten. Samen met u en uw kind gaan we op zoek naar een geschikte vervolgschool of werk.

  • SBB erkenning

    28-08-2017

    Schakenbosch is door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beloond met de titel ''Erkend Leerbedrijf''.

    Lees meer >