Jongerenraad

Bij Schakenbosch vinden we het belangrijk dat jongeren die bij ons in behandeling zijn kunnen meepraten over de zorg en andere zaken binnen Schakenbosch. Dat doen zij bij de jongerenraad van Schakenbosch.

Deze raad is een afvaardiging van maximaal 12 jongeren die bij Schakenbosch verblijven en onderwijs volgen op het Schakenbosch College. Zij komen regelmatig bij elkaar om te vergaderen. Daarnaast worden zij ook door externe partijen gevraagd om hun beeld te geven van de behandelingen die zij krijgen bij Schakenbosch.

Per woongroep is er één jongere lid van de raad. Deze bespreekt, in de tweewekelijkse huisvergadering, met de andere jongeren wat de aandachtspunten/bespreekpunten zijn voor de raad en neemt deze punten mee naar de jongerenraad vergadering. Ook koppelt de jongere in de huisvergadering terug wat er besproken is in de raad. De jongerenraad staat standaard op de agenda van de huisvergadering. Op iedere groep is een pedagogisch medewerker aandachtfunctionaris voor de jongerenraad. Deze medewerker zorgt er voor dat er aandacht is voor de jongerenraad. Hij of zij ondersteunt de deelnemende jongeren uit de groep.

  • SBB erkenning

    28-08-2017

    Schakenbosch is door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beloond met de titel ''Erkend Leerbedrijf''.

    Lees meer >