Jongeren

Een behandeling bij Schakenbosch begint met een gesprek met jou, je ouders, je (gezins)voogd en behandelaars. Wij noemen dit een start/intake-gesprek.

Samen maken we een plan voor je behandeling. Daarin staat bijvoorbeeld waar je in de toekomst wilt gaan wonen: thuis, op kamers of in een centrum voor kamertraining. We bespreken ook wat je wilt leren op school en wat je graag in je vrije tijd doet. In je behandelplan staat hoe je aan deze toekomstplannen gaat werken.

Eén keer drie maanden bespreken we samen hoe het gaat en maken we nieuwe afspraken over wat je gaat leren. De eerste keer, net na opname, is dit zes weken. We noemen dit een behandelbespreking. Er wordt dan besproken hoe het met je gaat, wat je al lukt en wat nog moeilijk is. 

Als dat nodig is mogen we je tijdens je behandeling beperken in vrijheden. We maken in het eerste gesprek ook duidelijke afspraken over gesloten deuren, bezoek en het gebruik van bijvoorbeeld je mobieltje en internet. Natuurlijk zijn strenge afspraken hierover vervelend. Maar we kijken steeds naar wat jij aankunt en passen de afspraken daarop aan. Wil je meer weten? Bekijk de brochure Jij en Schakenbosch

  • SBB erkenning

    28-08-2017

    Schakenbosch is door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beloond met de titel ''Erkend Leerbedrijf''.

    Lees meer >